Do jeseni porez na plate 10 odsto

Bez autora
Apr 26 2010

U planu je da se do jeseni smanji porez na plate na 10 odsto i da se poveća deo neoporezive zarade jer na taj način Srbija želi da postane još atraktivnija za ulaganje. Potrebno je da se unapredi konkurentnost i podstaknu investicije radi izvoza.Srbija će od maja poboljšati uslove za ulaganje u nekim industrijskim centrima, poput Niša, gde će se udvostručiti podsticaj koji se daje za otvaranje radnog mesta. Taj iznos će biti 10.000 evra po novozaposlenom radniku, a u toj kategoriji ć biti još i gradovi poput Zaječara, Kraljeva i Novog Pazara.

Do jeseni porez na plate 10 odstoMinistar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je juče da je u planu da se do jeseni smanji porez na plate na 10 odsto i da se poveća deo neoporezive zarade jer na taj način Srbija želi da postane još atraktivnija za ulaganje.

„Želimo da unapredimo konkurentnost i podstaknemo investicije radi izvoza“, rekao je Dinkić.On je najavio da će Srbija od maja poboljšati uslove za ulaganje u nekim industrijskim centrima, poput Niša, gde će se udvostručiti podsticaj koji se daje za otvaranje radnog mesta. Ministar je kazao da će taj iznos biti 10.000 evra po novozaposlenom radniku, a da će u toj kategoriji biti još i gradovi poput Zaječara, Kraljeva i Novog Pazara.

„Neki nas kritikuju zbog tih podsticaja, ali najskuplje je kad fabrike ne rade i građani nemaju posao“, rekao je Dinkić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik